Nens de l’escola de Thiaroye, una població situada en la perifèria de Dakar [Foto: Fundació Fluidra]

La Fundació Fluidra, amb seu a Barberà del Vallès, ha posat en marxa la construcció d’una “piscina social” a Dakar. El projecte solidari permetrà aprendre a nedar a més de 2.000 nens i nenes de la capital del Senegal i servirà per combatre l’ofegament, una de les 10 causes de mort entre els nens a l’Àfrica.

La piscina social es construirà en una escola de Thiaroye, una població situada en la perifèria de Dakar. Comptarà amb la col·laboració entre KAG25, la Fundació Fluidra, Fluidra Export i Sensec, constructor local i client de Fluidra.

Fundació Fluidra financiarà el projecte, Fluidra Export proveirà els materials necessaris i Sensec construirà la piscina, que tindrà una capacitat de 25×12,5 metres. A banda de permetre tota classe d’activitats, incloses les competicions de natació, comptarà amb les últimes tecnologies per optimitzar el funcionament, el manteniment i l’eficàcia.

Combatre l’ofegament

Un informe de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) denuncia que l’ofegament és una de les 10 principals causes de mort entre nens de totes les regions del món. Així mateix, l’informe subratlla que la taxa de mort per ofegament a l’Àfrica és entre 15 o 20 vegades més alta que a Europa.

“Amb la construcció de la piscina volem facilitar l’aprenentatge de la natació a tots aquests nens i joves perquè tinguin les eines que els pugui salvar la vida”, explica el president de la Fundació Fluira, Joan Planes.