
Sessió deliberativa del procés participatiu del Fòrum Català per la Pau [Foto: Govern]
Concretament, s’han celebrat 10 sessions deliberatives i 26 sessions autogestionades per part de diferents col·lectius, entitats i institucions, i en tots els casos els debats s’han centrat en cinc temàtiques: Cultura de pau; Seguretat i justícia; Conflictes, violència i pau; Amenaces i reptes globals per a la pau i Dones, pau i seguretat.
A partir d’aquests eixos temàtics, l’objectiu del procés participatiu ha estat identificar mesures concretes que es puguin incloure en el futur Pla Director País de Pau. Les sessions deliberatives han tingut lloc a Barcelona, Bellaterra, Girona, Granollers, Lleida, Olot, Tarragona i Tortosa.
Un cop finalitzat, el Consell Català de Foment de la Pau, un dels organismes impulsors del Fòrum Català per la Pau, revisarà les propostes presentades per traslladar-les després al Govern. Els resultats del procés ajudaran a definir el contingut del Pla Director País de Pau que el Govern presentarà al Parlament per l’aprovació. Totes les propostes recollides en aquest procés participatiu es podran consultar en el portal Participa.
Menys violències, més justícia global
El Fòrum Català per la Pau és un procés de participació i reflexió que té un doble objectiu: dissenyar una política pública de pau per a Catalunya i reforçar el moviment per la pau. El Fòrum ha sorgit d’un esforç conjunt entre institucions i societat civil, impulsat pel Govern de Catalunya, el Consell Català de Foment de la Pau, l’ICIP i el teixit associatiu de foment de la pau, amb el lema “Menys violències, més justícia global”.
D’aquesta manera, en un context d’amenaces globals, marcat per la crisi climàtica, l’increment de la despesa militar i del nombre de conflictes armats, i l’erosió dels pilars democràtics, Catalunya aposta per la pau i vol obrir la reflexió sobre com contribuïm a la pau a casa nostra i al món.
Arrenca el procés participatiu del Fòrum Català per la Pau