Montserrat Marí, resident a Osaka, és la presidenta de la FIEC [Foto: Montserrat Marí]

La junta directiva de la Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC) ha estat ratificada un any més en la darrera assemblea general anual. Així, queda formada per les 18 persones següents: Montserrat Marí (Osaka) com a presidenta; Elisenda Bujons (Stuttgart) com a vicepresidenta per a Europa; Esther Barnet (La Plata) com a vicepresidenta per al Con Sud; Mercè Ors (Madrid) com a vicepresidenta per a l’Estat espanyol; Marjorie Laburu (Sydney) com a vicepresidenta per a Àsia, Àfrica i Oceania; Roger Caballero (Vancouver) com a vicepresident per a Amèrica del Nord; Pasqual Masfurroll (Costa Rica) com a vicepresident per Amèrica Central i Carib.

A més, de Carmina Munté (Londres) com a secretària general; Mireia Semís (Saragossa) com a tresorera; i Antoni Montserrat Moliner (Luxemburg) com a vocal d’Estudis i Anàlisi. Completen la directiva els vocals Cristian Costa Woith (Quito), Màrius Vendrell (São Paulo), Mercè Porqueres (Paraná), Hellena Cardús (Houston), Eulàlia Fàbregas (Colònia), Antoni Pujol (Panamà), Xavier Tudela (IPECC) i Juli Penya (colles castellers exteriors).

La FIEC aborda durant l’assemblea que Catalunya adopti una Llei del Retorn que contempli tant la repatriació del talent en sectors específics com l’atenció als que retornen

De la darrera assemblea, la FIEC va anunciar que iniciarà una campanya informativa sobre la nova regulació del vot exterior de cara a les eleccions generals. També es va suggerir la necessitat que Catalunya compti amb una llei electoral pròpia que permeti, entre altres coses, poder comptar amb una Junta Electoral de Catalunya.

Així, l’assemblea va discutir també sobre les propostes, presentades des de la FIEC, al Consell de la Catalunya Exterior, perquè Catalunya adopti una Llei del Retorn que contempli tant la repatriació del talent en sectors específics com l’atenció als que retornen o es volen retornar i es troben en situacions de vulnerabilitat o de dificultat.

En l’assemblea hi van participar 30 representants de les entitats adherides i d’altres organitzacions catalanes a l’exterior (Consell de la Catalunya Exterior, Consell per la República, seccions exteriors de partits polítics, etc.). La FIEC, creada el 1996, agrupa unes 60 entitats que representen els gairebé 400.000 catalans dispersos pel món.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram