L’expresident de Montesa-Honda, Joan Cañellas, ha mort als 81 anys a causa d’una llarga malaltia, segons ha informat l’empresa en un comunicat. Director general de la marca entre 1977 i 1983, va ser el principal impulsor de l’acord que Honda i Montesa van firmar el 1983, pel qual la fàbrica d’Esplugues de Llobregat incorporava models Honda a la seva línia de producció.

L’operació va permetre salvar la firma i facilitar a Honda l’accés al mercat espanyol. Fruit d’aquest acord, el fabricant japonès va adquirir un paquet majoritari d’accions de Montesa el 1986, fet que va donar peu a la constitució de la societat Montesa-Honda SA. Cañellas va ocupar la presidència del grup fins a l’any 2002, moment en què es va jubilar.

Llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona, el directiu va desenvolupar tota la seva carrera professional dins la indústria del motor. Després d’incorporar-se al departament de publicitat de Montesa l’any 1966, va ocupar diversos càrrecs de responsabilitat en les àrees comercials i d’exportació.

Per altra banda, Cañellas va assumir càrrecs directius a l’Associació Nacional d’Empreses del Sector de Dues Rodes (Anesdor), anteriorment Sermoto, on va ser president durant la dècada dels noranta.