Aquest dijous, 23 de maig (19.00 hores), Munic ha programat una conferència titulada La democràcia europea: realitat o ficció?,  que promouen l’Assemblea Nacional Catalana a Munic, l’associació cultural KULCAT i Wereport. La conferència tindrà lloc a l’Aids Hilfe Zentrum (Lindwurmstr. 71) i l’entrada és lliure.

En la conferència hi participaran Anand Torrents, sociòleg i representant de Wereport; Diether Dehm, diputat de Die Linke; Peter A. Kraus, professor universitari i Núria Tarrés, mare d’Adrià Carrasco, que viu exiliat a Brussel·les. La conferència serà moderada per Helena Zorita, representant de l’ANC Munic.

Miquel Simarro, promotor de la conferència, ha assegurat a Exterior.cat que “la conferència vol posar en evidència la represió i la vulneració de drets que estan patint els catalans a l’Estat espanyol”.  Simarro, membre de KULCAT i l’ANC Munic, afegeix que “els alemanys no donen crèdit del que està passant a l’Estat espanyol i els fa por que revifin moviments independentistes a Alemanya, com és el cas de Baviera”.

La conferència també servirà per presentar a Munic el projecte Wereport.cat, que pretén fer arribar a la comunitat internacional els casos de vulneració de drets fonamentals a Catalunya i a l’Estat espanyol en els darrers anys. Entre les entitats que formen part de la xarxa Wereport destaquen la Fundació Congrés de Cultura Catalana, la Fundació Catalunya Fons, el Col·lectiu EMMA, el Col·lectiu Praga, Human Rights Catalonia, Juristes pel Drets Humans, Sobirania i Justícia i Clam per la Llibertat.