28.596 catalans residents a l’estranger, és a dir, un 11,9% han pogut tramitar el seu vot per a les eleccions espanyoles del proper 28 d’abril. Són dades facilitades per l’Oficina del Censo Electoral (OCE) a data 9 d’abril i fetes públiques per la Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC). El nombre de catalans amb dret a vot per a les eleccions al Congrés i al Senat espanyols del proper 28 d’abril és d’un total de 239.133 persones.

Per províncies, Barcelona és qui encapçala el major nombre de peticions de vot per correu des de l’estranger amb 21.920 persones seguida de Girona, amb 2.449 persones; Tarragona, amb 2.325 persones i Lleida, amb 1.902 persones.

La Junta Electoral Central (JEC) va decidir ampliar els dies per votar presencialment a ambaixades i consolats a l’estanger tenint en compte els retards que pateixen els ciutadans en la recepció de la documentació electoral a la majoria de països d’arreu del món. Segons fonts de la FIEC, en les passades eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre passat, la recepció dels vots dels que havien votat el darrer dia va ser gairebé nul·la a majoria de provincies catalanes.

Les delegacions provincials de l’oficina del Cens Electoral de Residents Absents (CERA) inicien aquesta setmana els tràmits per enviar tota la documentació als electors que hagin sol·licitat el vot per correu. El 26 d’abril, finalitzarà el termini per enviar el vot per correu a l’ambaixada o al consulat del país on resideixin els electors. El dipòsit del vot en urna a les ambaixades i consulats serà del 24 al 28 d’abril.