Font: Delegació del Govern a França

Més de dues-centes persones han assistit a la conferència ‘Les ONG al Mar: el cas d’Open Arms’ amb El fundador d’Open Arms, Òscar Camps i l’exprimer ministre italià Enrico Letta. La xerrada ha estat coorganitzada per la delegació del Govern català a França i la Paris School of International Affairs de la prestigiosa Sciences Po Paris.

El delegat del Govern a França, Daniel Camós ha assenyalat “el compromís de la societat civil catalana amb l’acollida de refugiats”, així com “la gran manifestació que va reunir més de 500.000 persones a Barcelona l’any 2017 sota el lema ‘Volem acollir'”.

Camós també ha fet èmfasi en la iniciativa aprovada pel govern català, “Catalunya ports segurs”, que té com objectiu “assegurar l’entrada als ports catalans de vaixells que hagin dut a terme tasques de rescat al mar Mediterrani”.

Óscar Camps ha recordat el paper d’Enrico Letta com a impulsor de l’operació Mare Nostrum i ha parlat de la feina de l’ONG: “Open Arms disposa de “quatre” voluntaris que representen la societat civil. Si aquests son capaços de rescatar en 4 anys milers de persones, què haguessin pogut fer 28 governs en tot aquest temps?” i ha titllat de lamentable que “sigui la ciutadana que hagi d’assumir aquest cost”.

El representant d’Open Arms ha denunciat la guerra mediàtica de la qual han estat objecte. En aquest sentit ha apuntat que “no tenim un problema migratori, tenim un problema amb els grups i forces de caràcter xenòfob que tenen intenció de buscar el vot fàcil utilitzant la immigració com eina electoralista”.

Durant l’acte s’han reproduit dos documentals en el que es podien observar les condicions infrahumanes de les persones immigrades a la seva arribada a illes com Lesbos, així com la dura tasca duta a terme pels voluntaris d’Open Arms.

Un cop acabada la seva intervenció s’ha obert un torn de preguntes, en català i anglès, d’un públic entregat i compromès amb les accions d’ONG com Open Arms.

Durant la seva estada a París, Òscar Camps, Premi Europeu de l’Any 2019, s’ha reunit amb un grup de diputats a l’Assemblea Nacional Francesa.