Foto: ACCIÓ

El grup TECNIO Nanomol, la seva spin-off Nanomol Technologies i les empreses catalanes Leanbio i Grace Bio han començat la seva participació en un projecte europeu de 14,5 milions d’euros amb l’objectiu d’accelerar el desenvolupament de nous fàrmacs basats en la nanotecnologia.

Amb aquesta iniciativa es vol crear una xarxa d’infraestructures a escala europea que permeti escurçar el temps que passa entre la recerca al laboratori i les primeres etapes clíniques.

Cada integrant del projecte aporta la seva infraestructura -com laboratoris o equips científics- coneixement i expertesa per crear un pol de coneixement entre els diferents socis. Aquesta infraestructura es posarà a l’abast de laboratoris farmacèutics, empreses, grups de recerca i startups per desenvolupar nous fàrmacs en el camp de la nanomedicina, la producció final dels quals se centralitzarà a Alemanya.

El projecte, de nom Phoenix i amb una durada de quatre anys, està format per 11 entitats d’arreu d’Europa i compta amb el finançament del programa Horizon2020 de la Unió Europea.

A Catalunya, el grup TECNIO Nanomol posarà a disposició de la xarxa europea el seu servei d’R+D en aquest àmbit, mentre que LeanBio serà responsable del desenvolupament i caracterització d’actius biològics.

58 centres de recerca en tecnologia a Catalunya

El grup de recerca Nanomol, amb seu a l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB, CSIC) al Parc de Recerca de la UAB, és un dels 58 desenvolupadors de tecnologia (centres de recerca i universitaris) que actualment compten amb el segell Tecnio d’ACCIÓ, que identifica els proveïdors de tecnologia a Catalunya per a les empreses.

Entre els anys 2016 i 2019, els centres que comptaven amb l’acreditació TECNIO van obtenir 300 milions d’euros d’ingressos totals i 90 en contractes d’R+D+i amb empreses. Alhora, de la seva recerca aplicada en van sorgir 61 patents transferides i es van crear 17 spin-offs.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram