Font: FC Barcelona

Pau Gasol, actualment als Milwaukee Bucks de la lliga de bàsquet de l’NBA, s’ha convertit en en assessor estratègic, ambaixador global i partner del Club als Estats Units. El jugador de Sant Boi de Llobregat -considerat el millor jugador de bàsquet català s’ha compromès amb el FC Barcelona, amb una durada de dos anys, a treballar conjuntament per enfortir la marca Barça (esportivament i empresarialment) en aquest país, on el gran dels germans Gasol és un ídol després d’una trajectòria de gran èxit durant 18 anys a la Lliga professional nord-americana.

Bartomeu ha assegurat que “pel FC Barcelona és un gran orgull poder tornar a comptar amb Pau Gasol. Tornarà a representar el Barça en un món on també s’han de guanyar partits com és el de la imatge, la marca, la relació amb els fans i el compromís social”. El Barça, que es troba en un moment d’expansió i consolidació de la seva popularitat en un dels principals mercats estratègics com és el dels EUA, considera que Pau Gasol constitueix un aliat ideal per enfortir la marca del club i per ajudar a obrir noves oportunitats de negoci gràcies al seu prestigi,

En aquest sentit, el jugador de Sant Boi de Llobregat ha assegurat que “és un honor per a mi representar el Barça fora de la pista i un repte que afronto amb molta il·lusió. Estats Units és admirat pel seu dinamisme, la capacitat emprenedora de la seva gent. Aquest acord és molt important per a mi perquè representa el tipus de col·laboracions que persegueixo: estratègia i valors compartits, i una marca darrere amb la qual m’identifico, en aquest cas, per segona vegada a la meva vida”.

A més d’ambaixador als Estats Units, Gasol també exercirà d’assessor estratègic del FC Barcelona, treballant conjuntament amb l’oficina de Nova York que dirigeix Xavier O’Callaghan i amb l’equip directiu del Club a Barcelona, utilitzant la seva experiència amb l’NBA per fer créixer la influència del Barça i atraure possibles socis empresarials a un dels mercats més grans del món.

Gasol, que va debutar a l’NBA amb els Memphis Grizzlies (2001-2008) ha allargat la seva carrera professional a Los Angeles Lakers (2008-2014), Chicago Bulls (2014-2016), San Antonio Spurs (2016-2019) i actualment dels Milwaukee Bucks des de fa dues setmanes. El de Sant Boi de Llobregat va vestir la samarreta del FC Barcelona als 16 anys quan va proclamar-se campió d’Espanya júnior. L’any 1999 va debutar amb el primer equip blaugrana a la Lliga ACB.