Pep Sala i Esteve Guerra, durant la presentació del documental [Foto: Layna Miyakazi]

El Centre Cívic d’Azabu de Tòquio ha acollit aquesta setmana la presentació del documental Mibu, la lluna en un plat, produït per Pep Sala i Esteve Guerra, guanyador del premi Donostia com a millor pel·lícula de l’any en l’apartat culinari el 2022. L’acte ha comptat amb la presència dels productors, així com dels protagonistes Hiroshi Ishida i Tomiko Ishida, que van compartir les seves experiències i emocions amb un gran nombre d’assistents.

Els presentadors de la vetllada, en nom del Casal Català de Tòquio organitzador de l’acte, van començar l’acte amb una benvinguda als assistents a aquest esdeveniment inusual de presentació d’un film català a la capital nipona. Posteriorment, els productors, en Pep Sala i l’Esteve Guerra, van oferir una introducció sobre el context i la motivació darrere del projecte, així com el procés creatiu que va donar vida al documental abans de la seva projecció.

Els protagonistes Hiroshi Ishida i Tomiko Ishida van compartir les seves experiències i emocions amb un gran nombre d’assistents01

Després d’aquestes paraules, es va fer la projecció d’aquest documental fet en diversos idiomes (japonès, català, castellà i anglès) amb subtítols en japonès. ‘Mibu, la lluna en un plat’ ofereix una mirada profunda a la història narrada pels protagonistes, en Hiroshi i na Tomiko Ishida destacant la seva relació amb la cultura culinària.

Per cloure l’acte, Pep Sala va oferir un concert íntim que va captivar el públic amb la seva música i que va incloure una versió en japonès de ‘Boig per tu’ de Sau. Aquesta actuació va servir com a cloenda perfecta d’una vetllada cultural que va celebrar tant el cinema com la gastronomia i la fusió de cultures. L’esdeveniment va ser un èxit rotund i va refermar l’objectiu del Casal Català de Tòquio de promoure la cultura catalana al Japó.

Pep Sala va interpretar ‘Boig per tu’, de Sau en japonès [Foto: Layna Miyakazi]

El periodista Josep Solano fa donació de ‘Bitllet senzill’ a l’Institut Cervantes de Tòquio
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram