Font: Casa de la Generalitat a Perpinyà

Fins el 15 d’agost la Casa de la Generalitat a Perpinyà acull l’exposició Le temps des bisaïeux (El temps dels rebesavis), al francès i al català, organitzada per la delegació de l’Institut d’Estudis Catalans a Perpinyà i el suport de Bulles Culturelles de Sant Andreu i la Casa de la Generalitat a Perpinyà.

En la mostra es poden veure imatges i texts sobre els oficis i costums de la primera meitat del segle XX en un recull de 36 postals de la col·lecció de Jean-Marc Million. Aquesta exposició és el resultat de dos anys de l’activitat Converses en català animades per la delegada de l’IEC a Perpinyà, Martina Camiade.

Els textos i les traduccions han estat redactades per Andrée i Yves Brougat, Yvettes i Alain Cazals, Juli González, Andrée Grabulos, Maris Michel, Jean-Marc Million, Alexandre Pano, Béatrice Rouzaud, Jean Solo, Jean-Paul Surjus, Andrée Targues, Maryse Tieux i Valentí Geneviève.

L’exposició es va inaugurar el 31 de maig passat a l’Ajuntament de Sant Andreu de Sureda (Rosselló) i les escoles de primària de la població han pogut visitar la mostra. Els alumnes de les escoles primàries de Sant Andreu han fet unes activitats al voltant dels oficis.

La mostra que acull la Casa de la Generalitat de Perpinyà es pot veure de 9.00 a 13.00 hores i de 14.00 a 17.00 hores.