Aquest dissabte 13 d’abril a les 11 hores, la Casa de la Generalitat a Perpinyà té prevista la projecció del film El nostre llarg silenci, un documental dirigit per Quim Paredes i inspirat en la història a l’exili de Remei Oliva coincidint amb la Guerra Civil espanyola. L’exili de la protagonista va estar marcat pel seu pas pels camps d’Argelers i Sant Cebrià, així com per ser una dels centenars de mares que van donar a llum a la Maternitat d’Elna.

La pel·lícula és una obra de ficció que busca en el format i l’estètica l’expressivitat d’una vivència intensa, dura i que, en definitiva, va fer donar un tomb a la vida de la Remei. Ella va anar-se’n amb l’esperança de tornar aviat, però no va poder tornar”, avança el seu autor. La projecció del film serà seguit d’una trobada única i excepcional entre Remei Oliva i Carmen Rojano. De 100 anys d’edat, les dues comparteixen el fet d’haver estat mares a la Maternitat Suïssa d’Elna.

La Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà, inaugurada el 2003, dinamitza les relacions institucionals amb la Catalunya del Nord. A més, promou la cooperació entre els catalans del nord i els del sud en tots els àmbits de la vida social i econòmica.