Foto: La consellera Ponsa, al Centre Pompidou de París [Cultura/Generalitat]

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha visitat la col·lecció de RCR Arquitectes —premi Pritzker 2017— i MiAS Arquitectes, al Centre Pompidou de París. “L’exposició i l’ingrés a la col·lecció permanent d’un museu de referència mundial com el Pompidou són fets històrics que situen el país al món. No podíem deixar d’acompanyar RCR i MiAS Arquitectes un dia com avui”, ha dit Ponsa.

El Centre Pompidou à París mostra des de mitjan setembre, i durant vuit mesos, una col·lecció de 73 esbossos i 10 maquetes de RCR Arquitectes, que formen part de la col·lecció permanent d’arquitectura del museu. Les obres es podran visitar a la sala 28 de la 4a planta. A la sala 29, MiAS Arquitectes exposarà 42 maquetes, 14 dibuixos i 18 gravats que també entraran a formar part de la Col·lecció Permanent del Museu.

Aquest projecte destaca la ferma aposta del Pompidou pels creadors del Museu Soulages, a Rodez, que va començar ja fa uns quants anys, amb la voluntat de tenir obra de RCR Arquitectes a la col·lecció d’arquitectura del Centre. L’Institut Ramon Llull col·labora en la mostra.

HOMENATGE A PAU CASALS

La consellera Ponsa, acompanyada pel delegat del Govern català a França, Daniel Camós, ha assistit a l’acte amb motiu del centenari del primer concert de l’Orquestra Pau Casals al Palau de la Música, a la Salle Cortot. “El Cant dels ocells és un símbol de pau i llibertat a tot el món”, ha reblat Ponsa.

En l’obertura, Camós ha assegurat que “el mestre Casals no només era un geni musical, sinó també un demòcrata compromès i un ambaixador de la pau mundial”. L’actuació, organitzada per la delegació de Govern català a França, ha anat a càrrec del Quartet Casals.