Font: Seat

La fàbrica de Seat de Martorell ha rebut el premi Transformació de la Producció que atorga la revista alemanya Automobil Produktion conjuntament amb la consultora Roland Berger. El guardó, lliurat en una gala a Munic, reconeix les plantes de producció del sector de l’automoció que excel·leixen en l’adaptació de nous processos per acomodar-se a les tecnologies i a les fórmules de treball de futur, que ja avui són, en alguns casos, un present urgentíssim.

La revista comercial alemanya Automobil Produktion reconeix la preparació de la planta per afrontar els reptes de futur. El premi distingeix les solucions d’optimització més completes per a la producció d’automòbils en un moment en què el sector experimenta un canvi profund.

En un moment d’enorme canvi per a les empreses del sector de l’automòbil, l’objectiu del premi, que aquest any es troba en la seva segona edició, és atorgar premis a solucions d’optimització de la producció de cotxes, que combinen les necessitats actuals, com ara la flexibilitat, l’eficiència, la qualitat i el lliurament. fiabilitat, així com noves formes de mobilitat, digitalització i electrificació, entre d’altres.

El jurat avalua sis factors de rendiment: elasticitat de la producció, sostenibilitat econòmica, sostenibilitat ecològica, digitalització, models de cooperació i garantia de competència. Com a exemple d’aquesta transformació, SEAT ha desenvolupat sistemes de planificació per a la seva logística utilitzant grans dades que permeten controlar i monitoritzar en temps real la cadena de subministrament.

“La indústria de l’automòbil està en el camí cap al futur en un entorn altament automatitzat amb màquines intel·ligents i dispositius interconnectats”, ha assenyalat el director de la planta de Seat a Martorell, Rainer Fessel. “A Martorell hem començat a fer passos ferms en aquesta direcció, mantenint la productivitat, la qualitat i l’eficiència que ens distingeix. El premi és un reconeixement important de tots els equips de la fàbrica que creuen en aquesta transformació i fan possible amb el seu treball diari”.

La companyia, actualment en mans del grup Volkswagen i un dels motors de l’economia del país, i amb un gran impacte en una comarca com el Bages, especialitzada en la fabricació de peces per a l’automoció, està fent passos de gegant per esdevenir una referència continental.