Presentació de ‘Llim’, projecte de l’artista mallorquina, Lara Fluxà [Foto: Pere Francesch / ACN]

‘Llim’ és el projecte de l’artista mallorquina, Lara Fluxà, comissariat per Oriol Fontdevila, que fa dialogar l’aigua i el vidre i que es podrà veure al pavelló Catalonia in Venice del 23 d’abril al 25 de novembre, a la 59a edició de la Biennal d’Art de Venècia, dins el programa Eventi Collaterali.

La instal·lació extraurà aigua del Canale di San Pietro per “alimentar” el pavelló català, on hi hauran exposades tretze escultures de vidre que estaran interconnectades entre elles i per on hi circularà l’aigua del canal.

‘Llim’ és una instal·lació formada per un conjunt de cisternes, càpsules i conduccions vítries. Un sistema de bombeig instal·lat a una riba del Canale di San Pietro extreu aigua per “alimentar” de manera continuada l’edifici que acull la participació catalana a la Biennal de Venècia. Minuts després, l’aigua torna al curs de la xarxa hidràulica de Venècia. Així mateix, la instal·lació es desplaça en la mesura que transita les canonades d’aquest organisme.

Comissariat per Oriol Fontdevila inclou tretze peces de vidre interconnectades

Fontdevila ha apuntat que ‘Llim’ agafa aigua del canal amb un sistema de canalització que el fa arribar fins a l’espai català de Venècia i un cop a dins reparteix l’aigua pels diferents cossos que ha treballat Lara Fluxà, amb un sistema de bombeig mecànic monitoritzat digitalment.

L’artista ha apuntat que la instal·lació que ha creat és un organisme i la seva intenció és que a l’interior del pavelló hi hagi “13 famílies, o òrgans, que constitueixen aquest organisme i que estan interconnectades amb làtex generant un circuit”. Des d’un dipòsit central es rep tota l’aigua del canal i es distribueix per totes les escultures, ha remarcat Fluxà.

Per la seva part, el director de l’Institut Ramon Llull, Pere Almeda, ha apuntat que el projecte ‘Llim’ es vincula amb Venècia i la Biennal i té a veure també amb “els reptes actuals dels problemes de Venècia i d’uns reptes que van més enllà d’un lloc concret”.

La inauguració oficial de la participació catalana a Venècia serà el 20 d’abril. L’Institut Ramon Llull és l’impulsor i productor de la participació catalana als esdeveniments col·laterals de la Biennal.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram