
Estrena de l’exposició amb la delegada del Govern a l’Europa Central, Krystyna Schreiber [Foto: Adam Horanič]
Aquest projecte inclou l’exposició “HOPE” (en català “Esperança”) de l’artista Beate Winkler, una interacció artística amb els visitants, així com el conjunt de tallers “Interconnected” (en català “Interconnectats”) per a joves participants, desenvolupats per l’artista català Eduard Ruiz representant l’escola Massana d’art i disseny de Barcelona.
La col·laboració entre Prešov i Catalunya posa de manifest els valors compartits d’obertura, diversitat i perspectiva de futur. Aquests punts comuns seran celebrats i explorats mitjançant una sèrie d’exposicions i esdeveniments interactius.

Foto: Govern
La delegada de la Generalitat de Catalunya a l’Europa Central, Krystyna Schreiber, subratlla la importància de la internacionalització de l’art popular català i la cooperació regional transfronterera: “Estem molt orgullosos que un país de la delegació com és Eslovàquia hagi estat escollit per convertir-se en un gresol per a la cultura i els pobles català i eslovac, impulsant així conjuntament l’esperit europeu. Al mateix temps, és una gran oportunitat per a la internacionalització de la cultura catalana i de la societat civil catalana”.
Al final de la cooperació de gairebé un mes, l’amistat entre Catalunya i Prešov culminarà amb el major festival internacional de la cultura catalana, l’Aplec Internacional de la Cultura Catalana 2024, que tindrà lloc del 9 a l’11 d’agost amb la participació de més d’un miler de catalans.
L’Aplec Internacional 2024 a Prešov reunirà més de 600 actuants de la cultura popular catalana