Font: Generalitat de Catalunya

Una delegació de professionals especialistes del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) impartirà una formació  a la Direcció Provincial de Salut d’Inhambane, a Moçambic. La iniciativa té l’objectiu de formar personal sanitari i tècnic de medicina preventiva de tota la província d’Inhambane, així com l’equip de la Direcció Provincial de Salut de la província. Les persones capacitades podran millorar la resposta als desastres naturals als districtes respectius, així com elaborar un Pla d’Emergències Mèdiques.

La capacitació anirà a càrrec de dos professionals del SEM amb llarga experiència en l’àmbit de les urgències mèdiques, acompanyats per personal tècnic de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. S’hi formaran 36 professionals i tindrà lloc al municipi de Vilankulos.

Els continguts inclouen la gestió abans, durant i després de l’emergència, amb exemples pràctics com plans de protecció civil, procediments del SEM, i gestió dels recursos humans i materials, entre altres qüestions. A més de les sessions formatives, la delegació visitarà instal·lacions sanitàries d’Inhambane.

El Sistema d’Emergències Mèdiques de Catalunya, adscrit al Departament de Salut, és un model referent de la gestió de crisis sanitàries. La seva missió a Moçambic s’emmarca en la trajectòria de treball del Govern amb el país africà des de fa més d’una dècada.

Anteriorment, l’ACCD ha donat suport a la Direcció Provincial de Salut d’Inhambane per contribuir a l’estratègia de salut comunitària a la província. L’any 2016 es va continuar donant suport amb 40.000 euros dirigits fonamentalment al suport de capacitats de la DPS-I en temes de planificació, gestió i recerca estratègica en salut.