Una quarantena d’empreses catalanes especialitzades en imatge i so, hàbitat, domòtica, ‘lighting’, turisme i productores d’esdeveniments participen en l’última edició de l’Integrated Systems Europe (ISE) a Amsterdam.

A partir de 2021, el principal congrés del sector audiovisual i sistemes integrats a Europa se celebrarà a Barcelona. L’any passat, la fira va reunir més de 81.000 assistents i 1.300 expositors procedents de prop de 200 països.

En el marc del congrés, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha inaugurat una jornada sobre el rol de les dones al sector. La consellera ha subratllat que representen “només el 14% de la força de treball de la indústria”, així com el 28% dels llocs de treball.

“No podem fer front a la quarta revolució industrial sense aprofitar el 100% del talent de cada país, sense aprofitar tot el talent de les dones”, ha assegurat la titular d’Empresa i Coneixement. En aquest context, ha valorat iniciatives com la d’AVIXA, que contribueixen a “donar suport a les dones del sector tecnològic i audiovisual, així com animar les joves a entrar en la indústria”.

Fundada el 1939 i amb seu als Estats Units, AVIXA integra més d’11.400 empreses i particulars de 80 països i actua com a ‘hub’ per a la col·laboració entre els professionals del sector. A més, compta amb l’AVIXA Women’s Council, un consell específic centrat en el suport de les dones al sector tecnològic i audiovisual.