L’artista Lluís Pérez presenta l’obra ‘Canelobre’ inspirada en el modernisme català [Foto: cedida]

L’Internacional Institute of Welding ha seleccionat les obres de quatre artistes catalans per a participar en la mostra d’obres fetes amb soldadura més rellevant del món. Es tracta de Ricard Mira i Josep Plandiura, Lluís Pérez i Lola Corrales. L’exposició, que serà virtual, tindrà lloc del 7 al 21 de juliol vinent.

L’IIW agrupa experts científics i industrials de 55 països que desenvolupen normatives internacionals de soldadura. Hi participen prop de 800 professionals de la soldadura, enginyers i científics que tindran accés a un espai d’Internet on podran veure les fotografies de les obres dels diferents artistes de tot el món.

Fundat el 1948, l’IIW té com a prioritat avançar en la soldadura i unir-se a través d’una xarxa mundial. Ho fa sent assumint el lideratge mundial del sector que uneix la indústria, la investigació i l’educació en l’avenç de la soldadura cap a un món més segur i sostenible.

Qui és qui

Josep Plandiura (Taradell, 1943) és escultor, veí del barri de La Sagrera de Barcelona i treballa majoritàriament amb acer Corten. Va col·laborar amb el reconegut arquitecte Frank Gerhy i l’escultor Anthony Caro. En aquest certamen presenta ‘Campanar’, una escultura de 22 metres d’altura situada al Prat de Llobregat. Té el taller a Parets del Vallès.

Ricard Mira (València d’Alcántara, Càceres, 1952) viu a Martorelles. Va aprendre a soldar mentre treballava a la companyia de motocicletes Derbi, quan la marca va guanyar campionats del món de motociclisme. Nomenat mestre escultor per la Generalitat de Catalunya (2014), presenta l’obra ‘Reequilibri 2017’, feta durant un episodi psicòtic d’esquizofrènia.

Ricard Mira, de Martorelles, presenta l’obra ‘Reequilibri 2017’ [Foto: Judith Vizcarra]

Lola Corrales (Villanueva del Rosario, Màlaga, 1950) és artista i viu a Mollet del Vallès. Va aterrar al món de l’art fruit de les ganes d’aprendre i la curiositat per descobrir la seva creativitat. Usa materials utilitzats, majoritàriament reciclats. En aquesta mostra presenta una reproducció del monument de la Sagrada Família de Barcelona.

Lluís Pérez (Barcelona, 1972) és un artista de Badalona que s’ha especialitzat en l’ús d’obres de ferro i de pedra. Té un estil molt concret inspirat pels seus referents: Pau Gargallo, Julio González i Ricard Mira. Presenta l’obra ‘Canelobre’ inspirada en el modernisme català.

Els assistents virtuals a la mostra rebran una col·lecció digital amb totes les imatges, els escrits i els contactes dels artistes.