
L’artista Lluís Pérez presenta l’obra ‘Canelobre’ inspirada en el modernisme català [Foto: cedida]
L’IIW agrupa experts científics i industrials de 55 països que desenvolupen normatives internacionals de soldadura. Hi participen prop de 800 professionals de la soldadura, enginyers i científics que tindran accés a un espai d’Internet on podran veure les fotografies de les obres dels diferents artistes de tot el món.
Fundat el 1948, l’IIW té com a prioritat avançar en la soldadura i unir-se a través d’una xarxa mundial. Ho fa sent assumint el lideratge mundial del sector que uneix la indústria, la investigació i l’educació en l’avenç de la soldadura cap a un món més segur i sostenible.
Qui és qui
Josep Plandiura (Taradell, 1943) és escultor, veí del barri de La Sagrera de Barcelona i treballa majoritàriament amb acer Corten. Va col·laborar amb el reconegut arquitecte Frank Gerhy i l’escultor Anthony Caro. En aquest certamen presenta ‘Campanar’, una escultura de 22 metres d’altura situada al Prat de Llobregat. Té el taller a Parets del Vallès.
Ricard Mira (València d’Alcántara, Càceres, 1952) viu a Martorelles. Va aprendre a soldar mentre treballava a la companyia de motocicletes Derbi, quan la marca va guanyar campionats del món de motociclisme. Nomenat mestre escultor per la Generalitat de Catalunya (2014), presenta l’obra ‘Reequilibri 2017’, feta durant un episodi psicòtic d’esquizofrènia.

Ricard Mira, de Martorelles, presenta l’obra ‘Reequilibri 2017’ [Foto: Judith Vizcarra]
Lluís Pérez (Barcelona, 1972) és un artista de Badalona que s’ha especialitzat en l’ús d’obres de ferro i de pedra. Té un estil molt concret inspirat pels seus referents: Pau Gargallo, Julio González i Ricard Mira. Presenta l’obra ‘Canelobre’ inspirada en el modernisme català.
Els assistents virtuals a la mostra rebran una col·lecció digital amb totes les imatges, els escrits i els contactes dels artistes.