Font: Columna Edicions

Aquest divendres 29 de novembre (19 h) tindrà lloc la presentació del llibre El fill de l’italià (Columna Edicions), de Rafel Nadal. Ho farà a la Universitat Humboldt amb la presència de la delegada del Govern català a Alemanya, Marie Kapretz. Amb aquesta novel·la, Nadal va guanyar el Premi Ramon Llull (2019).

El fill de l’italià és un viatge a la recerca de la pròpia identitat i la història extraordinària d’un amor prohibit en plena postguerra. En Mateu creix en una família trencada que no se sent seva. Des de petit lluita per deixar enrere els crits, les baralles i la misèria de la Mina, la casa més pobra de Caldes de Malavella. Seixanta anys després, en Mateu decideix buscar el seu pare a Itàlia.

Rafel Nadal (Girona, 1954) escriu a La Vanguardia i col·labora habitualment a RAC1 i TV3. Ha estat director d’El Periódico de Catalunya de maig de 2006 a febrer de 2010, període durant el qual el diari va rebre nombrosos premis, entre els quals el Nacional de Comunicació.

És autor d’Els mandarins (2011), un llibre de retrats sobre el poder; Quan érem feliços (Premi Josep Pla, 2012), una obra de referència de la literatura de la memòria, i Quan en dèiem xampany (2013), sobre una saga familiar a cavall de Catalunya i la Xampanya francesa. La maledicció dels Palmisano (2015) ha estat traduïda a vint i -dues llengües, i La senyora Stendhal (2017), la seva darrera novel·la, a cinc.