El concurs europeu, que aplegarà els guanyadors dels concursos regionals de tota Europa, pretén promoure innovacions a la cuina tradicional, destacar les cultures alimentàries sostenibles i crear futurs ambaixadors per a les regions i els productes alimentaris locals. El concurs l’organitza l’Institute of Gastronomy, Culture, Art and Tourism (IGCAT).
Guanyador de la versió catalana
La 34a edició del Concurs de Cuina Jove de Catalunya, un dels certàmens de cuina amb més trajectòria del nostre país, es va poder tornar a celebrar a l’Escola Universitària d’Hostaleria i Turisme de Sant Pol de Mar després d’una aturada provocada per la pandèmia.
El jurat del concurs estava presidit per la xef Fina Puigdevall, del restaurant Les Cols (Olot); Gemma Moliner, cap de l’àrea de gastronomia de Prodeca; Rosa Majordom, membre de la taula directiva de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN); Ramon Serra, president del Consell de Direcció d’EUHT StPOL i Fernando Toda, en representació de l’editorial de gastronomia professional Vilbo.
Durant el concurs també es va atorgar el premi a la destresa i la millor tècnica d’elaboració al plat “De l’Anoia al plat, gastronomia circular amb conill d’ulls negres” preparat per Júlia Caparrós del CETT; el premi a la Imaginació pel plat “Nespra” d’Eva Sànchez, de l’Institut Bisbe Sivilla; i el premi a la millor presentació pel plat “Tortellinis” de Lucía Garcia, de l’Escola Joviat.