Font: Delegació del Govern a Portugal

L’endemà que es fes oficial que la literatura catalana tingui un lloc de privilegi al festival més rellevant de Portugal, el Correntes d’Escritas 2020, el delegat del Govern català a Portugal, Rui Álvaro Serra da Costa Reis assegura a Exterior.cat que “ser convidats en aquest festival ens permetrà continuar treballant en la promoció de la cultura catalana a Portugal”.

L’acord, fet públic ahir, s’ha gestat des de la delegació del Govern català a Portugal juntament amb l’Institut Ramon Llull, qui coordinarà la participació catalana en el festival, que tindrà lloc del 15 al 23 de febrer. A Portugal hi ha estat present la directora de l’Institut Ramon Llull, Iolanda Batallé.

Entre els autors catalans que tenen previst ser al festival Correntes d’Escritas destaquen Najat El Hachmi, Marta Orriols i Tina Vallés i Melcior Comes. La prioritat serà fomentar la literatura catalana entre el públic portuguès, amb l’objectiu d’incrementar les traduccions d’obres a aquesta llengua.

TROBADES AMB INSTITUCIONS CULTURALS

Amb l’anunci de la presència de Catalunya al festival de Póvoa de Varzim, representants de la delegació del Govern i l’Institut Ramon Llull s’han reunit amb les principals institucions culturals de Portugal, així com agents del món editorial, com ara editors i traductors.

Així, la delegació catalana s’ha reunit amb el president de l’Instituto Camões -la institució homòloga al Ramon Llull-, Luís Faro Ramos; el president del Centro Cultural de Belém, Elísio Summavielle; i el director del Servei de Música de la Fundação Calouste Gulbenkian, Risto Nieminen.

“Hem tingut el privilegi i la gran oportunitat de reunir-nos amb algunes de les principals institucions culturals del país. Estem molt satisfets de la feina feta”, subratlla Reis. La prioritat és fomentar la literatura catalana entre el públic portuguès, amb l’objectiu d’incrementar les traduccions d’obres a aquesta llengua.