La planta de porcellana sanitària adquirida pel Grup Roca a l’estat de Ceara, al nord-est del Brasil [Foto: cedida]

El grup Roca reforça la seva presència al Brasil amb la compra d’una planta de porcellana sanitària situada a l’estat de Ceara, a nord-est de país, segons ha informat la companyia. Amb aquesta operació, que suposarà una inversió de 16 milions d’euros, el grup català reafirma la seva aposta pel Brasil, on ja comptava amb 11 fàbriques i 4.170 empleats.

La planta adquirida se situa en una ubicació estratègica, a prop del Port de Pecem i en una de les regions de major creixement econòmic del país. L’operació comprèn una planta industrial de 37.000 metres quadrats, així com el terreny en què s’ubica, d’una superfície de 122.000 metres quadrats.

La companyia preveu que aquesta compra permetrà abastir la creixent demanda de la zona i potenciar el creixement al centre i nord de Sud-amèrica.

CSC, fins ara propietària de la planta i dedicada a la producció de ceràmica sanitària, es va declarar en concurs de creditors el 2018. El grup Roca ha estat l’adjudicatari de les instal·lacions després de presentar la major oferta en la subhasta realitzada i rebre l’aprovació per part de les autoritats judicials i governamentals.

A PLE RENDIMENT, EN UN ANY

La factoria, amb una capacitat de producció d’1,4 milions de peces anuals, es dedicarà a la fabricació de porcellana sanitària de marques del grup i a l’exportació de la marca Roca als mercats de Centre i Nord Amèrica. El grup preveu crear 270 llocs de treball en aquest centre.

Roca assegura que les instal·lacions, construïdes en 2016, són considerades una de les més modernes en el seu segment, i en elles el grup implementarà el seu programa de sostenibilitat EcoRoca, basat en la reducció d’emissions, l’estalvi energètic i la revalorització de residus.

El CEO de Roca Group, Albert Magrans, ha destacat que l’operació fa créixer l’aposta de la companyia pel Brasil i pel continent americà. “Aquesta adquisició referma i potència nostre creixement al Brasil, un dels nostres mercats de major rellevància i d’elevada demanda de productes de la cambra de bany, alhora que reforça el nostre lideratge mundial en porcellana sanitària”, ha afirmat.

La companyia té com a objectiu que la planta, parada des d’abril de 2020, entri en funcionament de manera gradual a partir del maig, amb la previsió que operi a ple rendiment el febrer de 2022. Roca opera a 170 països, i el Brasil és un dels seus mercats més rellevants, on és líder en la producció i la venda de porcellana sanitària.