La portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, ha reclamat “reduir despeses supèrflues” de la Conselleria d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència i destinar recursos d’aquest departament a la lluita contra el coronavirus.

“Els demanem que aprofitin aquesta nova etapa per posar fi al malbaratament”, ha dit al ple d’aquest dijous. Roldán, ha replicat el president de la Generalitat, Quim Torra, que ha intervingut a l’hemicicle per explicar el relleu d’Alfred Bosch com a conseller d’Acció Exterior i el nomenament de Bernat Solé en el seu lloc.

Per a Roldán, Solé “compleix els requisits bàsics i essencials per formar part del Govern: estar imputat”, ja que se l’investiga al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya pel seu paper com a alcalde d’Agrament durant el referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Per això, l’ha advertit que “podria acabar inhabilitat”: “No sabem quant de temps passarà al capdavant del departament”.

La dirigent taronja ha carregat contra el pressupost del departament i ha apostat per desviar-ne recursos cap a altres departaments “que ho necessiten”. “No creuen que aquests diners podrien anar destinats als tests? A ajudar les pimes, els autònoms i les famílies?”, ha preguntat.

Segons Roldán, les delegacions de la Generalitat a l’estranger són “franquícies” per col·locar persones, “intentar comprar voluntats” i “parlar malament d’Espanya”. “Alguns hi van a passar-hi la bona vida i es dediquen a de tot menys a treballar”, ha assegurat.