Aquest divendres 6 de març s’encetarà el nou cicle de cinema en català que promou l’associació Catalans a Roma. Seran set trobades al llarg de quatre mesos en què es projectaran pel·lícules històriques i d’actualitat, dramàtiques i comèdies, totes en versió original amb subtítols en català, castellà i italià.

La resta de projeccions seran ‘Amic/amat’ (20 de març), ‘Fènix 11 23’ (3 d’abril), ‘Un berenar a Ginebra’ (17 d’abril), ‘Incerta glòria’ (8 de maig), ‘Les distàncies’ (15 de maig) i ‘Actrius’ (5 juny).

La primera pel·lícula d’aquest cicle serà Salvador (Puig Antich), una pel·lícula de 2006 dirigida pel director Manuel Huerta -de la sèrie ‘Nit i Dia-. Hi intervenen actors com Daniel Bruhl, Andrea Ros i Joel Joan. A més, la música original és de Lluís Llach.

La pel·lícula és la crònica dels esdeveniments que van portar a la condemna a mort i a l’execució de Salvador Puig Antich (un jove anarquista acusat de la mort d’un policia) i narra com, malgrat els esforços de familiars i advocats i de les mobilitzacions socials, el règim franquista es va negar a donar-li l’indult i el va executar a garrot vil.

La pel·lícula serà presentada en versió original en català i castellà i tindrà subtitulació en italià. Un cop finalitzi la projecció, l’associació promou un fòrum que anirà acompanyat d’un aperitiu. Les persones interessades a participar-hi s’han d’inscriure a través del correu electrònic [email protected]