Font: Centre Català de Rosario

El Centre Català de Rosario va oferir una mostra de la cultura i la història de Catalunya en el 35è Festival de las Colectividades que té lloc al Parque de la Bandera, a la ciutat argentina. És la festa popular més rellevant de Rosario i la seva regió on una vintena de països mostren la cultura tradicional, la història, la música i la gastronomia. Una festa que va aplegar més de 120.000 visitants.

L’stand del Centre Català de Rosario va tenir com a fil conductor la immigració catalana a Argentina. S’hi podia veure un mapa de Catalunya i les seves comarques on cada persona podia col·locar el seu lloc d’origen mentre que també hi havia una maleta amb objectes i fotografies que simbolitzava el moment d’emigrar cap a un altre país.

Durant el Festival de las Colectividades va tenir lloc un col·loqui sobre la independència i l’autodeterminació dels pobles amb la participació de José Mc Donnell (Centre Català de Rosario) i Santiago Bereciartua (Centre Vasco Zazpirak Bat).

Per als infants es van llegir contes en català, degustació de crema catalana i carquinyolis a càrrec per la pastissera Maria Laura Sarrias i l’actuació de la coral Anselm Clavé. També va tenir lloc la presentació del projecte ‘El otro festival i l’altre festival’, fet entre Barcelona i Rosario i una mostra de l’arquitectura catalana a Rosario.

CAGATIÓ I SOPAR DE CAP D’ANY

El Centre Català de Rosario va celebrar, divendres passat, el Cagatió a la sala Pau Casals del casal. Després que els més petits descobrissin el tió, es va fer el lliurament de diplomes als professors de les activitats culturals del centre i es van ballar sardanes.

Aquest proper dissabte 7 de desembre, a les 22.00 hores, tindrà lloc la festa de Cap d’any per part dels membres del Centre Català de Rosario. Hi haurà degustació de tapes, porc amb ametlles i bolets a l’estil dels Pirineus Catalana i vins catalans. Les reserves es poden fer a secretaria fins el 6 de desembre.