Foto: Ryanair

Ryanair ha actualitzat la programació d’aquest hivern, amb una reducció “notable” dels vols a gran part d’Europa Central, Regne Unit, Irlanda, Àustria, Bèlgica i Portugal. La companyia ha disminuït la seva capacitat del 60% al 40% en comparació amb l’any anterior per les restriccions imposades pels governs europeus.

Les noves mesures han provocat una “lleugera” disminució de les reserves a l’octubre i una caiguda “significativa” al novembre i desembre. L’empresa espera mantenir fins al 65% de la xarxa de rutes d’hivern, però amb freqüències reduïdes, i ha anunciat “importants retallades” a les bases de Bèlgica, Alemanya, Espanya, Portugal i Viena, a més del tancament durant l’hivern de les bases de Cork, Shannon i Toulouse.

La companyia ja va reduir la capacitat operativa d’un 50% a un 40% a l’octubre pel “dany” causat pels “continus canvis en les restriccions i les polítiques de viatge dels governs de la Unió Europea”. Ara, l’empresa mantindrà aquesta reducció en la temporada d’hivern, entre els mesos de novembre i març.

Amb tot, espera que el tràfic de tot l’any fiscal es redueixi a uns 38 milions de passatgers, una previsió que podria ser modificada a la baixa si s’imposen noves restriccions.