La Junta Electoral Central ha acceptat ampliar els terminis de sol·licitud de vot des de l’exterior i d’enviament del vot per correu. En concret, la ciutadania resident a l’exterior inscrita al Cens Electoral de Residents Absents (CERA) que vulgui votar a les eleccions al Parlament podrà fer la sol·licitud de vot fins al 19 de gener, i no fins al 16 com fins ara. En aquests comicis, cal comptabilitzar un total de 255.087 electors residents a l’estranger inscrits al CERA.

En les eleccions al Parlament de l’any 2017, d’un total de 226.381 persones inscrites, es van rebre un total de 42.014 sol·licituds de vot. Finalment, només es van comptabilitzar 27.231 vots, la qual cosa implica que una de cada tres sol·licituds de vot de ciutadans residents a l’exterior no es va traduir en vot efectiu. El termini per enviar el vot per correu, fins al 12 de febrer.

D’altra banda, la JEC ha resolt també l’ampliació del termini per enviar el vot per correu, que finalitzava el 10 de febrer i s’amplia fins al divendres 12. D’aquesta manera, els electors que vulguin sol·licitar el vot per correu poden fer les seves sol·licituds fins al 4 de febrer, i el termini per enviar el vot finalitzarà a les 14h del divendres 12 de febrer.