Aquesta setmana Barcelona participarà Fòrum Mundial de la Ciència que tindrà lloc a Budapest (Hongria) per presentar l’estratègia de diplomàcia científica i tecnològica de la ciutat. Del 20 al 22 de novembre, SciTech DiploHub representarà l’ecosistema d’innovació de Barcelona al món.
Sota el títol Ciència, ètica i responsabilitat, el congrés aplegarà més d’un miler de científics de prestigi internacional, experts en tecnologia i líders polítics per discutir l’impacte social i geopolític de la ciència i el canvi tecnològic.
Les altres ciutats convidades a presentar el seu pla d’acció i debatre el rol de les urbs com a nous actors geopolítics a través del coneixement i la recerca són Ginebra, Miami, Sao Paulo i Singapur.
Desafiaments globals com el canvi climàtic, l’impacte de la intel·ligència artificial en la democràcia i els drets humans, o la regulació de l’edició genètica, són alguns dels temes centrals del Fòrum.
Entre els participants de la cimera destaquen la directora general de la UNESCO Audrey Azoulay, la princesa de Jordània Sumaya bint El Hassan, el president d’Hongria Janos Ader, el ministre de Ciència i Tecnologia de Singapur Fook Kay Lee, el ministre d’Educació de Sudàfrica Bonginkosi Nzimande, el president del Consell Europeu de la Ciència (ERC) Jean-Pierre Bourguignon, el president del Consell Internacional de la Ciència (ISC) Daya Reddy, el president de la Xarxa Internacional d’Assessorament Científic Internacional (INGSA) Peter Gluckman, el president de l’Acadèmia Mundial de la Ciència Mohamed Hassan i el vicepresident del Consell Japonès de la Ciència Kazuhiko Takeuchi.