Foto: Freepik

El proper 10 d’octubre tindrà lloc l’acte de lliurament de premis de la segona edició del Concurs Literari Mundial que promou la Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC) amb la col·laboració de diversos casals catalans d’Europa, Amèrica i Àsia-Oceania. Es podrà seguir per streaming a les 17h (hora catalana).

No és una data qualsevol ja que coincideix amb l’aniversari del naixement del poeta i escriptor Joan Maragall (1860) i de l’escriptora Mercè Rodoreda (1908), qui també va ser una catalana resident a l’exterior durant el seu exili a França i Suïssa (1939-1972).

Al concurs hi participen els guanyadors dels diversos concursos que ja s’han celebrat en els diferents continents. Hi ha dues categories: una per a relats amb una extensió d’entre 500 i 1.000 paraules; i l’altra, amb relats de les 1.001 a les 2.500 paraules. En el cas d’Europa, els guanyadors de la quarta edició del concurs de relats curts 2023 van ser Marta Vilademunt i Jaume Masanas, residents a Suïssa i Luxemburg, respectivament.

El proper 10 d’octubre tindrà lloc l’acte de lliurament de premis que s’emetrà per streaming

Les obres guanyadores es donaran a conèixer en una emissió en directe per Casals en Xarxa. Hi participaran els representants dels casals que han presentat candidatures i els organitzadors. A més, també és prevista la presència dels membres del jurat que està format per Enric Larreula, Martí Crespo i Esther Barnet, dos escriptors catalans de reconegut prestigi i una professora de català i de literatura catalana de la diàspora.

Aquells qui vulguin seguir l’acte de lliurament de premis de la segona edició del Concurs Literari Mundial hauran de sol·licitar-ho prèviament per correu electrònic a [email protected].

Els guanyadors de la primera edició

Iñaki Imanol Olalde Vergara i José María Murià Rouret, tots dos residents a Mèxic, van ser els guanyadors del primer concurs literari mundial.

Vila Laetizia, l’obra d’Iñaki Imanol, copsa un dia d’un intens amor d’estiu a Roma, en un mallorquí extraordinari après d’un professora de català. I El dilema del retorn, l’obra de narrativa llarga del reconegut historiador José María Murià, aborda el dilema que tingueren els exiliats catalans a Mèxic quan es va obrir per a ells la possibilitat de tornar durant el franquisme.

Ja es coneixen els guanyadors del concurs literari europeu
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram