Foto: Prodeca

En el marc de l’estratègia de promoció internacional de la gastronomia catalana a diversos mercats estratègics, Prodeca, amb el suport de la Delegació del Govern de Catalunya a Alemanya, ha organitzat una sèrie de seminaris culinaris, incloent-hi seminaris exclusius i una Masterclass de vins, dirigits a estudiants de dues de les escoles de cuina més reconegudes d’Alemanya: l’OSZ Gastgewerbe de Berlín i la Hotelfachschule Heidelberg. Aquests seminaris tenen com a objectiu principal introduir els futurs professionals de la cuina alemanys en la diversitat i riquesa de la gastronomia catalana, així com en les seves tècniques culinàries tradicionals i innovadores.​

Els seminaris ofereixen als participants l’oportunitat de preparar i degustar plats emblemàtics de la cuina catalana, com la fideuà, el fricandó, les mandonguilles amb sípia, el trinxat, les patates d’Olot i la crema catalana. A més, es posa un èmfasi especial en l’ús d’ingredients autòctons i de qualitat, destacant els olis d’oliva de les cinc Denominacions d’Origen Protegides catalanes. Aquesta aproximació pràctica permet als estudiants comprendre la importància dels productes locals en la configuració de la identitat gastronòmica de Catalunya.​

Col·laboració amb escoles de prestigi

L’OSZ Gastgewerbe de Berlín és una institució educativa de referència en l’àmbit de l’hostaleria i la gastronomia, formant anualment més de 5.000 estudiants. Per la seva banda, la Hotelfachschule Heidelberg és reconeguda per la seva excel·lència en la formació de professionals de l’hostaleria, comptant amb exalumnes distingits amb estrelles Michelin, com Tristan Brandt i Niklas Oberhofer. La col·laboració amb aquestes institucions assegura que la cuina catalana arribi a futurs xefs que influiran en les tendències gastronòmiques a Alemanya i més enllà.​

Complementant els seminaris de cuina, durant el tercer trimestre de l’any s’ha programat una Masterclass de vins catalans a l’escola de Sommelieria Gastronomisches Bildungszentrum Koblenz e.V. Aquesta sessió exclusiva permetrà als participants explorar les característiques úniques de les 12 Denominacions d’Origen vinícoles de Catalunya, aprofundint en la diversitat i qualitat que defineixen els vins catalans.​

Foto: Prodeca

Fomentant l’intercanvi cultural i gastronòmic

Aquestes iniciatives no només promouen la gastronomia catalana a l’exterior, sinó que també estableixen ponts culturals entre Catalunya i Alemanya. Mitjançant l’ensenyament de tècniques culinàries i la degustació de productes autòctons, es facilita un intercanvi enriquidor que destaca la cuina catalana com a part integral de la cultura i identitat de Catalunya.​

Aquestes actuacions s’emmarquen dins de l’estratègia per consolidar Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, reforçant el posicionament internacional de la gastronomia catalana i promovent els seus valors de qualitat, tradició i innovació.​

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram