
La consellera Serret; el ministre d’Exteriors, José Manuel Albares; i el president de Pimec, Antoni Cañete [Foto: Mariona Puig / ACN]
L’executiu català creu que cal “fer un pas endavant” per “desencallar” les negociacions d’aquesta oficialitat, que ara mateix estan “estancades” tot i no haver-hi “cap veto explícit” per part dels estats membres ni cap obstacle tècnic.
“Demanem al govern espanyol que utilitzi al màxim la seva capacitat de condicionar políticament i diplomàticament els altres estats perquè s’acabi arribant a un consens”, ha declarat la consellera a RAC1.
El Govern considera que cal “fer un pas endavant” per “desencallar” les negociacions que ara mateix estan “estancades” tot i no haver-hi “cap veto explícit”
Fa pocs dies la consellera també es va reunir a Madrid amb l’ambaixada d’Hongria, país que ostentarà la pròxima presidència del Consell de la Unió Europea a partir de l’1 de juliol de 2024. Serret va traslladar a la representació hongaresa els arguments que fonamenten la proposta d’oficialitat del català per assegurar que la qüestió no decau de la taula del Consell, i hi va trobar “receptivitat i bona predisposició”.
La consellera ha fet fins a 16 viatges arreu d’Europa des del setembre per defensar l’oficialitat del català, i el Govern ha mantingut més de 30 reunions d’alt nivell i centenars de contactes formals i informals. En cap ocasió s’ha rebut el veto explícit de cap estat membre i, per això, el Govern insisteix que, per desencallar-ho políticament, el govern espanyol “s’ho ha de creure i desplegar al màxim la seva capacitat d’influència”.
Serret posiciona l’oficialitat del català a Europa en una trobada amb la pròxima presidència hongaresa del Consell