Font: Ajuntament de Mataró

La seu de l’Institut Cervantes de Nova York acollirà l’exposició Artistes de Mataró de la Col·lecció Bassat exposen a Nova York amb la mostra d’obres realitzades pels artistes mataronins Josep M. Codina, Rosa Codina-Esteve, Perecoll, Marc Prat, Jordi Prat Pons, Josep Serra i el fotògraf Ramon Manent. L’exposició s’inaugurarà el 7 de març i es podrà visitar fins el 31 de març. La iniciativa està impulsada per Lluís Bassat i produïda pel Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró.

Aquesta és la primera vegada que la ciutat de Mataró exposa conjuntament a Nova York, a través de la representació d’artistes de diferents estils i amb peces que han fet expressament per a l’ocasió. A l’Insituto Cervantes, situat a Manhattan, s’exhibiran 11 peces, dues de cadascú. Són teles del mateix format (100 x 81 cm) que poden presentar en format vertical o horitzontal, com a dues obres separades o formant un díptic. Tots els artistes estan representats a la Col·lecció Bassat.

Artistes de Mataró de la Col·lecció Bassat exposen a Nova York, comissariada per Núria Poch, compta amb la participació del crític d’art Pere Pascual que n’ha escrit el text de presentació. L’aportació del fotògraf Ramon Manent a l’exposició serà dues imatges de la Nau Gaudí que servirà per mostrar la primera obra d’Antoni Gaudí al cor de Manhattan.

Les obres de la Col·lecció Bassat constitueixen un dels fons més representatius de l’art català de la segona meitat del segle XX. Quan s’acabi l’exposició les obres seran donades a l’Institut Cervantes. Aquest projecte s’inclou dins el Pla Estratègic Mataró 20/22 amb l’objectiu de posar en valor la ciutat de Mataró al món.