La xef i consultora gastronòmica italiana, Giovanna Peracchia, viu a Catalunya des de fa 30 anys [Foto: Govern]

El Palazzo Fatta de Parlem (Itàlia) va acollir un tast guiat de caves i productes catalans per posar en valor la influència dels paisatges en la cuina catalana. Hi van participar una cinquantena de professionals del sector (importadors, distribuïdors, sommeliers i premsa especialitzada).

El programa va comptar amb un tast de cinc caves catalans (dos caves de guarda, blanc i rosat, de guarda superior; un reserva i un gran reserva; i un cava de paratge), conduït pel sommelier Filippo Barbiera, acompanyat per Giovanna Peracchia, xef i consultora gastronòmica italiana, establerta a Catalunya des de fa 30 anys.

Hi va participar el delegat del Govern a Itàlia, Luca Bellizzi, qui va posar en valor la tasca de promoció de l’alimentació i gastronomia catalana al país transalpí. L’acte ‘Catalogna, dove il cibo è cultura’, organitzat pel Departament d’Acció Climàtica i Prodeca, vol promoure la cultura enogastronòmica de Catalunya. S’emmarca en l’estratègia de projecció de la marca agroalimentària Catalunya.

Aquest és el segon acte de promoció de la gastronomia catalana que organitza Prodeca a Itàlia. El primer va ser a Roma, el juny passat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram