El Govern català, a través d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa-, ha creat el nou programa Export Covid-19 Solutions per impulsar l’exportació de productes d’empreses catalanes vinculats amb la Covid-19.

Aquesta iniciativa es durà a terme mitjançant la xarxa de 40 oficines exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ arreu del món, tot i que començarà a les regions d’Amèrica Llatina i Àfrica. L’objectiu és assessorar i acompanyar l’empresa catalana en el procés d’exportació dels seus productes i serveis en un moment complex pel que fa a les relacions comercials amb l’aparició de noves barreres a la internacionalització i amb els canvis normatius a causa de la gestió de la pandèmia.

En una primera fase, les oficines d’ACCIÓ a Bogotà, Lima, Sao Paulo, Santiago de Xile, Buenos Aires, Johannesburg, Nairobi, Accra i Casablanca donaran suport a la internacionalització d’empreses catalanes productores de material de protecció (EPIs), sistemes de desinfecció, equipament mèdic i solucions TIC, entre d’altres.

El programa està dirigit a empreses que habitualment ja fabriquen els productes o ofereixen aquests serveis i a les que han reconvertit part de la seva activitat per donar resposta a la crisi sanitària. I tindrà les fases següents: l’avaluació, l’assessorament, el projecte i les trobades amb l’acompanyament.

Aquestes iniciatives donen continuïtat a la posada de marxa per part d’ACCIÓ a principis de la pandèmia del Marketplace Covid-19, un portal web per aglutinar totes les empreses catalanes que ofereixen la seva tecnologia, material i capacitat de producció per fer front a l’emergència sanitària provocada per la Covid-19. Fins ara, més de 2.000 empreses han sol·licitat formar-ne part.