Font: Sttutcat-Catalans a Sttutgart

Til Stegmann (Barcelona, 1941) va presentar, dissabte a Stuttgart (Alemanya), el seu darrer llibre Servir Catalunya des d’Alemanya. La presentació va tenir lloc a la sala d’actes de l’Institut IFA, d’Stuttgart en un acte organitzat per Stuttcat, l’associació que aplega els catalans a Stuttgart. L’acte va comptar amb la presència de la delegada del Govern català a Alemanya, Marie Kapretz.

El llibre Servir Catalunya des d’Alemanya (Pagès Editors, 2018), el segon volum de la seva autobiografia. Durant la seva intervenció, Stegmann va llegir alguns paràgrafs dels seus llibres i va explicar anècdotes de la seva infància. Catedràtic de filologia romànica de la Universitat de Frankfurt i fundador de la Biblioteca Catalana d’aquesta universitat, l’autor es considera “un catalanòfil convençut” des que el 1969 va retornar a la ciutat on va néixer i viure fins als 10 anys per descobrir el que havia ignorat durant la infantesa, que a Catalunya es parla català, ja que el fill del director del Col·legi Alemany de Barcelona va créixer en un ambient on només es parlava castellà i alemany.

El 2014 va publicar el llibre Ambaixador de Catalunya a Alemanya, una obra en la qual el nucli del llibre era la projecció de la cultura catalana al país germànic. Ha rebut nombrosos premis, entre els quals l’Isidre Bonsoms (1972), el Ciemen (1990), el Batista i Roca (2005) i l’internacional Ramon Llull (2006). És Creu de Sant Jordi (1985). En acabar, els assistents van comprar alguns dels llibres d’Stegmann i  l’autor va signar-los personalment.