La Comissió Promotora de la ILP Retorn Digne celebra una assemblea oberta, dissabte 16 de maig (17h hora catalana) que comptarà amb la presència de Susanna Segovia, diputada al Parlament de Catalunya i membre de la Comissió d’Acció Exterior. L’assemblea serà a través de l’aplicació Jitsi.

En l’assemblea la Comissió Promotora de la ILP Retorn Digne està dirigida als catalans residents a l’estranger que tinguin previst retornar a Catalunya. Pocs dies abans de l’aturada per la pandèmia sanitària de la Covid-19, Segovia va presentar al registre del Parlament la proposta de resolució sobre les catalanes i els catalans instant al Govern de la Generalitat a crear un pla de retorn digne per als catalans residents a l’exterior.

El pla de retorn digne dissenyat pels comunus permetria “garantir el dret dels catalans residents a l’exterior i dels seus descendents”. Així, plantegen al Govern català que realitzi un estudi i un anàlisi de l’emigració i el retorn des de 2008 amb “la finalitat de conèixer les causes de l’emigració i les limitacions que tenen les persones retornades, com per exemple l’accés a la Renda Garantia Ciutadana”.

A finals d’abril, l’associació va enviar una carta a el president de la Generalitat. Quim Torra, i als consellers de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani i d’Acció Exterior, Bernat Soler, sol·licitant mesures urgents davant l’emergència de la Covid-19.