El proper 16 de febrer, Til Stegmann presentarà a Stuttgart el seu darrer llibre Servir Catalunya des d’Alemanya. La presentació serà a les 16.00 hores a la sala d’actes de l’Institut IFA, d’Stuttgart (parada de metro Charlottenplatz). L’activitat està organitzada per Stuttcat, l’associació que aplega els catalans a Stuttgart, que es va posar en marxa l’any 2009.

Stegmann (Barcelona, 1941), catedràtic de filologia romànica de la Universitat de Frankfurt i fundador de la Biblioteca Catalana d’aquesta universitat, és un catalanòfil convençut des que el 1969 va retornar a la ciutat on va néixer i viure fins als 10 anys per descobrir el que havia ignorat durant la infantesa, que a Catalunya es parla català, ja que el fill del director del Col·legi Alemany de Barcelona va créixer en un ambient on només es parlava castellà i alemany. Acaba de publicar el llibre Servir Catalunya des d’Alemanya (Pagès Editors, 2018), que és el segon volum de la seva autobiografia.

El 2014 va publicar el llibre Ambaixador de Catalunya a Alemanya, una obra en la qual el nucli del llibre era la projecció de la cultura catalana al país germànic. Ha rebut nombrosos premis, entre els quals l’Isidre Bonsoms (1972), el Ciemen (1990), el Batista i Roca (2005) i l’internacional Ramon Llull (2006). És Creu de Sant Jordi (1985).