Font: Tornaveus

Tornaveus oferirà un taller musical i un concert a l’Old Town School of Folk Music de Chicago (Estats Units) el 30 d’abril i l’1 de maig, respectivament. El bolo s’inclou dins el cicle World Music Wednesday i Tornaveus actuarà juntament amb The Bridge,  una xarxa transatlàntica de jazz i música creativa que uneix artistes entre França i Chicago, es dedica a presentar grups originals de músics que explorin noves direccions creatives.  El concert serà a les 20.30 hores.

El repertori de Tornaveus es basa en cançons de treball, de bressol, de tambor, nadales, cançons salpebradres i cantarelles infantils, un cant de taverna o l’Stabat Mater de Setmana Santa. Un ambient sonor creat exclusivament a partir de les veus. Cantar a veus ha estat sempre una activitat comuna entre els homes i les dones arreu de la Mediterrània nord-occidental.

La proposta de Tornaveus és marcada per veus femenines a les que se’ls hi afegeix una de masculina en contrast. Jaume Ayats, professor d’etnomusicologia i gran coneixedor de les polifonies tradicionals, és l’epicentre que ha fet agrupar les veus d’Iris Gayete, Ester G. Llop, Heura Gaya i Anaís Falcó.

El taller tradicional de polifonies catalanes i meditàrrines amb Tornaveus ofereix la possibilitat de conèixer de primera mà els membres de la formació i aprendre fórmules vocals polifòniques i tècniques de cant a partir d’investigacions de treball de camp. La sessió tindrà lloc el 30 d’abril (18.30 hores), les places són limitades i el preu és de 30 dòlars. Tornaveu va ser guardonat amb el Premi Josep Anselm Clavé a Millor Enregistrament 2018 pel seu primer treball Tornaveus.