
El conseller Roger Torrent, en la fira londinenca promocionant Catalunya [Foto: Agència Catalana de Turisme]
Aquesta iniciativa ofereix un itinerari circular de més de 2.000 quilòmetres, que recorre la destinació dividit en cinc trams. Aquest producte respon a les principals tendències que presenta el mercat britànic, com els viatges multigeneracionals amb bombolla a espais oberts i naturals. També pren molta importància el city break cultural o gastronòmic, tant a Barcelona com a destinacions properes a la capital catalana.
La gastronomia és un dels punts forts de Catalunya i en aquesta edició quatre joves xefs ofereixen un tour gastronòmic amb cuina representativa de cada una de les 4 demarcacions: Carlota Claver (Restaurant La Gormanda), Ferran Cerro (Ferran Cerro Restaurant), Eli Farrero (Restaurant El Ventador) i Martina Puigvert (Restaurant Les Cols).
Catalunya, “destinació segura i de qualitat”
En la inauguració de l’estand de Catalunya a la fira londinenca, hi ha assistit el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, qui ha assegurat que “el nostra país és una destinació segura i de qualitat”. Ho ha fet acompanyat de la directora general de Turisme, Marta Domènech, i el director de l’ACT, Narcís Ferrer i del delegat del Govern català al Regne Unit i Irlanda, Sergi Marcén.
Torrent s’ha mostrat optimista amb el 2022, un any, ha dit, “per consolidar la recuperació de l’activitat turística, que caldrà fer-la en paral·lel a la reflexió sobre el nostre model turístic, repensant aquells elements estructurals que hem de tenir en compte a l’hora de planificar un model de qualitat, sostenible, arrelat al territori i al teixit empresarial i amb perspectiva de futur”.
El Regne Unit ha representat tradicionalment el segon mercat emissor per a Catalunya. El 2019 van arribar a Catalunya més de 2 milions de turistes britànics, que van generar uns ingressos de 1.943 milions d’euros.
Pel que fa a les connexions aèries amb Catalunya, se n’han programat 11.350 per al 2022, una xifra similar a la del 2019.