
Unes tortilles mexicanes elaborades a Catalunya [Foto: Nagual]
L’exportació ja suposa el 20% dels ingressos. Un 50% de la producció es ven als supermercats i l’altra meitat al canal horeca, principalment a restaurants de menjar mexicà i de l’Amèrica Central.
Per acompanyar aquest creixement, Nagual té previst incorporar una tercera línia de producció, que inclourà una nova termoformadora per incrementar la capacitat d’envasament. En l’actualitat, la central de Barberà elabora unes 120.000 unitats de tortilles al dia.
L’èxit de Nagual s’explica perquè ha adaptat la recepta tradicional de tortilla de blat de moro al paladar europeu, i a més, s’ha obert al col·lectiu celíac, ja que els seus productes estan certificats com a lliures de gluten.
La companyia ha augmentat un 23% la seva facturació el 2023, fins als tres milions d’euros, i per al pròxim 2024 tenen previst incrementar-la un 20% més.
L’empresa catalana Graó expandeix el seu servei de continguts educatius digitals a Mèxic