Foto: Freepik

El Govern català ha anunciat la posada en marxa de les línies de bus C3, C4 i C5 del projecte europeu ConnECT pel proper dilluns 30 de novembre. El projecte serveix per ampliar i millorar el servei d’autobús de l’espai català transfronterer.

L’anunci l’ha fet el director de Transports i Mobilitat, David Saldoni, en el marc del Seminari intermedi del projecte ConnECT, qui ha assegurat que “unim persones, eixamplem horitzons”. Hi participen la Generalitat de Catalunya, juntament amb la Regió d’Occitània i el Consell Departamental dels Pirineus Orientals.

El projecte pretén afavorir la mobilitat i la interconnexió, la coordinació i la millora d’horaris i freqüències entre municipis, regions i veïnatge a totes dues bandes de la frontera. Alhora, afavoreix el contacte territorial amb l’Hospital de la Cerdanya, a Puigcerdà, i amb tota la xarxa de salut.

5 LÍNIES DE BUS

El setembre passat van començar a rodar les línies de la vessant occitana, la C1 (Porté-Puigcerdà-Montlluís) i la C2 (Formiguera-Puigcerdà-Er). Amdues connecten en bus els ciutadans francesos amb l’Hospital de la Cerdanya i l’estació de tren de Puigcerdà, i els ciutadans de la Cerdanya amb l’estació d’esquí de Porté, amb Montlluís i, fins i tot, els permet arribar a Perpinyà.

Dilluns vinent, 30 de novembre, es posaran en marxa la resta de línies que falten: la C3, la C4 i la C5. La connexió amb Perpinyà es produirà via la línia C3: Figueres – La Jonquera – Els Límits – El Pertús – El Voló. Amb Arles i Perpinyà, a través de les línies C4: Figueres – Maçanet de Cabrenys – Costoja – Sant Llorenç de Cerdans.

La mobilitat entre Arles, Perpinyà i Ripoll quedarà garantida amb la línia C5: Camprodon – Molló –Prats de Molló- La Presta. Finalment, hi haurà dues línies de llarg recorregut que s’allargaran fins La Guingueta d’Ix: Barcelona-Puigcerdà-Llívia i Girona-Puigcerdà-Llívia.

Els recorreguts, parades i horaris de la xarxa de transport públic de la Regió d’Occitània es pot consultar al cercador de rutes Mou-te amb transport públic per Catalunya. El projecte ConnECT està cofinançat en un 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020).