Font: Albus Golf

Segons un article científic publicat a Marin Pollution Bulletin, el fons marí de les costes dels Estats Units està plegat de centenars de milers de boles de golf que, intencionadament o no, han llançat al mar alguns dels 20 milions de practicants que té aquest esport arreu el país. Es calcula que s’han recollit prop de 50.000 boles de l’oceà Pacífic, a tocar de Calfòrnia.

L’impacte ambiental que representa pels peixos, els crustacis i l’entorn aquàtic la presència de boles de golf a l’oceà va encendre totes les alarmes. Fins que va aparèixer l’enginy d’Albert Buscató (Barcelona, 1968) creant boles biodegradables que afavoreixen el medi ambient amb una sorpresa afegida: aliment per als peixos dins la mateixa bola. Una mena de terròs de sucre que resisteix l’impacte d’un pal de golf i la capa externa de la bola es desfà entres 36 i 72 hores i desprèn aliment als oceans.

Buscató -fill del mític jugador català de bàsquet, Nino Buscató- va estudiar Enginyeria Tècnica Agrícola i va decidir treballar als Estats Units per perfeccionar el seu anglès en una empresa de cultius. En el Pier 59 de Nova York va comprovar la quantitat d’aficionats al golf que acabaven llançant boles al riu Hudson. En una entrevista a Escola Emprenedors, Buscató assegura que “una bona idea és aquella que, per senzilla que sigui, ja sigui un producte o un servei, aporta una solució a un problema, o una necessitat no satisfeta”.

L’any 2010 va crear l’empresa Albus Golf i des d’aleshores la companyia, amb seu a Barcelona i amb uns magatzems a Florida, ha venut més de 750.000 boles biodegradables amb aliment per a peixos a 53 països del món. Les vendes es concentren majoritàriament als Estats Units i en hotels en illes a primera línia de mar com ara Maldives, Seychelles, Emirats Àrabs o el Carib. La bola dissenyada per Buscató no és la primera biodegradable del mercat però si que és l’única amb un cor que es descomposa en aliment per als peixos.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram