L’exdelegat exterior de la Generalitat a Àustria i Europa central entre el 2015 i el 2017 [Foto: Adam Casals]

L’exdelegat exterior de la Generalitat a Àustria i Europa central entre el 2015 i el 2017, Adam Casals, ha agraït a Pedro Sánchez l’aprovació de la llei d’amnistia a través d’una carta que ha tingut accés i ha fet pública La Vanguardia. En la missiva, Casals fa constar el seu “respecte” i aplaudeix “el seu coratge i visió” en apostar per tirar endavant una “llei controvertida, de la qual la perspectiva històrica demostrarà haver estat un encert, des de sentit d’Estat propi de la presidència del Govern”.

En el text, Casals -que va ser alt càrrec del govern català durant el mandat de Carles Puigdemont- considera que l’aprovació de l’amnistia dona continuïtat d’una “expressió de generositat iniciada pel Govern d’Espanya mitjançant l’aprovació dels indults”, el juny del 2021s I assevera que comparteix la idea que la llei ajudarà a complir l’estratègia de “superar i canalitzar conflictes polítics”, buscant “garantir la convivència” i “avançar cap a la plena normalització d’una societat plural”.

“No he dubtat a manifestar públicament i en reiterades ocasions la meva opinió contrària a l’independentisme, així com a explicar la veritat sobre les nul·les perspectives que tenia la independència a escala internacional”, subratlla Casals a la carta dirigida a Sánchez.

“Si finalment em puc acollir a l’amnistia, cosa que espero i desitjo, serà també pel fet de ser espanyol“, remarca

Casals forma part del grup de més de 30 exalts càrrecs de la Generalitat que ha estat investigat pel Tribunal de Comptes per la seva presumpta responsabilitat comptable pel suposat desviament de fons per al referèndum de l’1-O i l’acció exterior del Govern entre el 2011 i 2017. Segons explica La Vanguardia, Casals va desemborsar de la butxaca els més de 120.000 euros que li van reclamar per fer front a la seva part.

L’exalt càrrec no es va poder beneficiar de la caixa de solidaritat promoguda per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). ”Es va negar a ajudar-me per no ser independentista“. ”Si finalment puc acollir-me a l’amnistia, cosa que espero i desitjo, serà també pel fet de ser espanyol“, remarca Casals, alhora que subratlla que sempre va exercir el seu càrrec ”des del més alt respecte als valors ètics, l’estricte compliment de la legalitat vigent i el principi de lleialtat institucional“.

”Vaig mantenir en tot moment una relació fluida i cordial amb les ambaixades d’Espanya i la xarxa de l’Institut Cervantes als països on vaig tenir l’honor de servir. La meva delegació estava oberta als ciutadans, independentment de la seva ideologia”, prossegueix a la carta. ”No he tornat a tenir relació laboral o professional amb la Generalitat, ni amb cap administració governada per partits secessionistes”, remata.

El Congrés aprova definitivament la llei d’amnistia
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram