Tot això és gràcies a la seva participació en dos projectes de caire internacional. Un d’ells és el que el farà treballar amb el Summit, un ordinador situat al Centre de Computació de Lideratge d’Oak Ridge, als Estats Units, i on hi invertirà 1.080.000 d’hores amb el grup d’Investigació en Química Quàntica del Departament de Química Física Inorgànica de la URV, el primer grup de l’estat a ser-hi.
En el segon projecte accedirà al Centre de Supercomputació Juwels-Booster, a Alemanya, i podrà dedicar 245.000 hores en el projecte PRACE. El Juwels-Booster es considerat el sistema més potent d’Europa i el vuitè en l’escala mundial.
Els dos projectes seran al Summit als Estats Units i al Centre de Supercomputació Juwels-Booster, a Alemanya
L’equip que lidera de Graaf aprofitarà l’ús de les dues màquines per avançar en la seva investigació computacional sobre nous materials orgànics fotovoltaics com a alternativa a les cèl·lules tradicionals, que es basen en el silici.
El Departament de Ciència de Materials i Química Física de la Universitat de Barcelona també participa d’aquests dos projectes, així com personal del grup de Química Teòrica de la Universitat de Groningen (Països Baixos) i el Centre Nacional de Ciències Computacionals del Laboratori Nacional d’Oak Ridge (Estats Units).