Foto: Govern

Conèixer diversos projectes d’economia circular sobre el terreny i intercanviar bones pràctiques en matèria de sostenibilitat i medi ambient. Amb aquest objectiu, deu alcaldes i alcaldesses han aterrat aquesta setmana al Nord de Portugal en una visita organitzada per la Delegació del Govern a Portugal i l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

Rebuts pels diversos alcaldes, com Rui Moreira (Porto), els representants del món local català visiten els municipis de Porto, Matosinhos, Guimarães i Viana do Castelo, on se’ls presenta in situ els diversos projectes que els ajuntaments han emprès en àrees com la gestió de residus i la preservació dels ecosistemes marins.

El delegat del Govern a Portugal, Rui Reis, acompanya la comitiva liderada per la presidenta de l’ACM, Meritxell Budó, formada pels alcaldes i alcaldesses de la Garriga, Molins de Rei, Sant Climent de Llobregat, Navarcles, Rialp, Sort, Portbou, Montmeló, Vic i Santa Maria de Palautordera.

En aquest sentit, la presidenta de l’ACM, Meritxell Budó ha assegurat que “les visites han proporcionat noves perspectives sobre com aplicar estratègies per incloure l’economia circular en les polítiques dels nostres municipis”.

La Delegació del Govern organitza conjuntament amb l’ACM la missió de deu alcaldes catalans a les ciutats de Porto, Matosinhos, Guimarães i Viana do Castelo

En el marc de la visita, els municipis catalans i portuguesos ja han arribat a un acord. Es tracta del compromís adquirit entre les presidentes de l’ACM i l’Associació Nacional de Municipis Portuguesos, la també alcaldessa de Matosinhos Luísa Salgueiro. Amb la Declaració de Matosinhos, les associacions municipalistes de Catalunya i Portugal refermen la seva implicació amb polítiques que fomentin l’economia circular.

Des del Nord de Portugal, el delegat Rui Reis destaca el compromís del Govern amb la projecció europea i internacional del món local, subratllat pel conseller d’Unió Europea i Acció Exterior, Jaume Duch, al Parlament: “En la tasca d’acompanyament als municipis per entendre la UE com un espai comú d’aprenentatges compartits, impulsem visites institucionals com aquesta perquè el poder local conegui de primera mà projectes d’èxit en l’espai europeu”.

El mateix conseller Duch també va destacar en seu parlamentària el paper d’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya com a actors clau en el reforç de la dimensió europea del món local: “juguen un rol actiu en fer valer les aportacions del món local”.

Lisboa ja expedeix certificats digitals idCAT
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram