Productors i empreses del sector oleícola catalans, a Creta [Foto: Govern]

Una delegació catalana del sector de l’oli, la major part dels quals productors i empresaris del sector oleícola del país, visiten aquests dies l’illa de Creta (Grècia) per a conèixer projectes empresarials innovadors, tant de transformació de l’oli com d’oleoturisme.

En la comitiva catalana en forma part el director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del govern català, Joan Gòdia. En l’estada a Creta, també es visitarà el laboratori regional d’avaluació sensorial d’oli.

La visita, organitzada pel govern regional de Creta, forma part del Programa Interreg Poctefa Transgrowth, que lidera el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural del govern català. Té com a objectiu fomentar l’aparició i consolidació de noves iniciatives empresarials i millorar la qualitat dels productes del sector de l’oli d’oliva a Catalunya.

El programa compta amb la participació de la Cambra d’Agricultura dels Pirineus Orientals (França), i del Departament de Desenvolupament Rural, Medi Ambient i Administració Local de Navarra. El programa, de dos anys i mig de durada, finalitza a finals de maig. Cofinançat al 65% per la Unió Europea, s’eleva a 646.168 euros, a repartir entre els socis.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram