
La idea és que l’exposició pugui viatjar a Espanya [Foto: Delegació d’Espanya davant la UNESCO]
L’exposició, que es pot visitar fins al 18 de juliol, està organitzada per la Delegació Permanent d’Espanya davant la UNESCO i comissariada per Bernardo Díaz Nosty, catedràtic de Periodisme per la Universitat de Màlaga. La mostra es basa en el seu llibre Lo contaron al mundo. Periodistas extranjeras en la Guerra Civil, publicat el 2022.
La Guerra Civil Espanyola va ser “la més mediàtica” fins aleshores, no només gràcies als mitjans escrits, sinó també a la ràdio i els noticiaris cinematogràfics, segons va destacar Díaz Nosty aquest dijous en declaracions a EFE durant la inauguració de l’exposició. També va ressaltar el paper de les fotografies amb què es van poder il·lustrar les cròniques, “una novetat molt gran” respecte de la Primera Guerra Mundial.

Bernardo Díaz Nosty i Miquel Icenta en la inauguració [Foto: Delegació d’Espanya davant la UNESCO]
L’ambaixador d’Espanya a la UNESCO, Miquel Iceta, va explicar a EFE que l’exposició s’ha organitzat perquè parla de tres temes molt importants per a l’organització: la igualtat entre homes i dones; la llibertat de premsa, i la situació dels periodistes en zones de conflicte.
La voluntat és que Ellas lo contaron al mundo. 200 mujeres periodistas extranjeras en la Guerra de España més endavant pugui exposar-se a l’Estat amb motiu dels actes pel 50è aniversari de l’inici de la Transició.
Compromís global: Barcelona participa a la cimera climàtica de ciutats a París