Foto: L’expresident de la Generalitat, Quim Torra, davant de la casa de Macià, l’any passat [L’Indépendant]

Prats de Molló, on havia viscut el primer president de la Generalitat de Catalunya, Francesc Macià, serà gestionada per una fundació que el convertirà en un lloc de memòria del catalanisme segons ha informat L’Indépendant. A Prats de Molló Macià havia preparat, el 1926, una temptativa d’expedició militar per alliberar Catalunya, episodi que s’ha mantingut a la història com el ‘complot de Prats de Molló”.

Dilluns passat, la casa construïda l’any 1921 s’ha venut a un particular. “La persona que va comprar la casa l’ha posat a disposició durant vint anys a una associació anomenada Casa Macià. Tindrà com a objectiu millorar la relació entre Catalunya al nord i la del sud i servir la reputació de Prats de Molló”, explica Claude Ferrer, l’alcalde de la ciutat.

El primer magistrat, amb simpaties d’independència conegudes i declarades, forma part d’aquesta associació a títol personal “en companyia de personalitats de Catalunya del nord i del sud” com ara la , consellera departamental als Pirineus Orientals, Annabelle Brunet.

L’edifici era propietat de la família Michel Suspuglas -establerta durant molt de temps a Prats de Molló- des de 1936. Macià l’havia llogat durant l’any 1926, probablement al segon propietari, André Husson, empresari d’Amélie -els banys. L’havia comprat a Louis Lemaître, un home de Calvados que la va fer construir per a la seva filla tuberculosa.