El Parlament ha rebut així el relleu d’Alemanya per presidir el 2023 aquesta xarxa d’òrgans d’assessorament científic i tecnològic als legislatius. La vicepresidenta ha remarcat que assumeix l’encàrrec “amb honor i gran responsabilitat”.
Vergés recordat que el Parlament català ja va presidir l’EPTA l’any 2012 i ha assegurat que des de llavors “la promoció del diàleg entre els parlaments i els científics s’ha enfortit”. També ha destacat la satisfacció de la cambra catalana per compartir la seva tasca amb altres parlaments nacionals o supranacionals. L’any que ve serà el Parlament qui aculli aquesta cimera anual, i també la reunió anual dels directors de les oficines de la xarxa.
El Parlament ha rebut així el relleu d’Alemanya per presidir el 2023 aquesta xarxa d’òrgans d’assessorament científic i tecnològic als legislatius
El lliurament formal de la presidència de l’EPTA s’ha fet a l’edifici Marie-Elisabeth-Lüders-Haus del Bundestag, i hi ha intervingut, a més de Vergés, el diputat i president de la Comissió d’Educació, Recerca i Assessorament Tecnològic de la cambra alemanya, Kai Gehring i el director de l’Oficina d’Assessorament Tecnològic del Bundestag (TAB), Armin Grunwald.
L’EPTA aplega oficines i organismes que assessoren els seus parlaments en matèria científica i tecnològica, i el Parlament de Catalunya hi és representat pel Consell Assessor del Parlament sobre Ciència i Tecnologia (CAPCIT), creat el 2008, i adherit a la xarxa EPTA des de novembre del 2009.
La presidència de l’EPTA és anual i rotatòria i Catalunya agafa el relleu d’Alemanya, com es va aprovar en la darrera reunió de directors de l’ens.